KOLME HUOKOISUUSTYYPPIÄ: VÄHÄ, KESKI, KORKEA

Monet hiusstylistit, hiushullut ja hiustenhoidosta ja -muotoilusta kiinnostuneet naiset hoitavat hiuksiaan huokoisuuden perusteella. Mikä se on? Hiusten huokoisuuden määrittelee, kuinka avoin hiusten suojakerros on. On olemassa vähä-, keski- ja korkeahuokoiset hiukset. Sinun tulisi valita hiustesi ulkonäölle sopiva tuote, mukaan lukien öljyt, pitääksesi paremmin huolta niistä.

porosity

Vähähuokoiset hiukset – omaavat tiheään istuvan suojakerroksen, joka tekee kaikista käsittelyistä vaikeita. Tällaisia hiuksia pidetään vahvoina ja tervein. Ne ovat myös vaikeat muotoilla, imevät vettä hyvin hitaasti ja kuivumisprosessi kestää kauan. Vähähuokoiset hiukset ovat vähemmän vaurioalttiit, eivätkä ne ole sähköiset tai takkuiset.

Keskihuokoiset hiukset – suojakerros on avoimempi, eli monet hiusten muotoilu- ja kauneuskäsittelyt tuottavat tyydyttäviä tuloksia. Keskihuokoisia hiuksia on kuitenkin helppo vaurioittaa mutta toisaalta – niiden huokoisuus on helppo muuttaa alhaiseksi. Muista, että vaikka sellaiset hiukset eivät vaikuta vaativan paljon ylläpitoa, niitä tulisi hoitaa oikealla tavalla. Liian vahvojen kauneustuotteiden tai värien jatkuvaa käyttöä ei suositella.

Korkeahuokoiset hiukset – omaavat reikiä ja aukkoja suojakerroksessa, eli niiden käsitteleminen on hyvin helppoa. Ravintoaineet, väriaineet sekä epäpuhtaudet ja saaste tunkeutuvat helposti hiuksiin. Korkeahuokoiset hiukset ovat hyvin vaurioituneet, imevät vettä nopeasti ja ovat helposti muotoiltavat. Muista, että kuumuudella muotoileminen vaurioittaa pahasti.

Eri huokoisuustyyppien parhaat öljyt ja tekniikat

VÄHÄHUOKOISET HIUKSET

Miten suojakerrosta nostetaan, jotta vähähuokoisia hiuksia voisi hoitaa? Kokeile ensin proteiineja ja alkaaneja, lisää pieni määrä glyseriiniä hoitoaineeseesi. Aseta seuraavaksi sitä kaikkialle hiuksiin ja pidä lämpimänä. Voit pistää suihkumyssyn päähäsi ja peittää sen lämmitetyllä pyyhkeellä.

Miten suojakerros suljetaan, jotta vähähuokoisten kosteustaso säilyy? Tämä on ratkaisu. Huuhtele ensin hoitoaine kylmällä vedellä. Käytä sitten yhtä seuraavista hiusöljyistä tai kauneusvoista: arganöljy, manteliöljy, rypälesiemenöljy, mangovoi tai avokado voi.

KORKEAHUOKOISET HIUKSET

Korkeahuokoisten hiusten hoidon tärkein elementti on hiusten suojakerroksen sulkevat tuotteet. Muista siis aina huuhdella shampoo kylmällä vedellä, käyttää hiuksiin jätettäviä hoitoaineita tai aloe vera mehua. Yritä vähentää humektantteja sisältävien tuotteiden käyttöä. Älä unohda, että kosteassa ympäristössä liiallinen määrä tällaisia ainesosia voi aiheuttaa takkuja ja sähköisyyttä. Kokeile seuraavia öljyjä: risiiniöljy, oliiviöljy, hamppuöljy, rypälesiemenöljy, avokado öljy, helokkiöljy, kurpitsansiemenöljy, auringonkukkaöljy, soijapapuöljy.

KESKIHUOKOISET HIUKSET

Keskihuokoisten hiusten suojakerros on hieman avoinna. On hyvin tärkeää pitää huolta tällaisista hiuksista, koska niitä on hyvin helppo vaurioittaa ja kuivuttaa. Käytä kosteuttavia kauneustuotteita, hiuksiin jätettäviä hoitoaineita, hiusmaitoja ja kevyitä hiusnaamioita. Tarvitset myös seuraavia öljyjä: jojoba öljy, avokado öljy, kookosöljy, seesamiöljy, rypsiöljy, vehnäalkioöljy, makadamia öljy ja riisiöljy.

Miten hiusten huokoisuus määritellään? Tee testi!

On sanottu, että parhaat tulokset saavuttaa tekemällä kaikki kolme huokoisuustestiä: vesitesti, kosketustesti ja visuaalinen testi.

  1. Vesitesti – aseta muutama hius kulhoon täynnä vettä. Muista, että hiustesi on oltava puhtaat, ilman pinnassa olevia tuotteita. Odota muutama minuutti ja tarkastele, mitä hiuksille tapahtuu. Korkeahuokoiset hiukset uppoavat kulhon pohjalle minuutin sisällä. Keskihuokoiset hiukset kelluvat pinnalla noin kaksi minuuttia. Vähähuokoiset hiukset uppoavat noin kahden minuutin kuluttua.
  2. Kosketustesti – ota hius ja liu’uta sormiasi ylös vartta pitkin (päänahkaa kohti). Yritä miettiä, mitä tunnet. Vähähuokoiset hiukset tulevat olemaan sileät, kestävät ja pehmeät. Keskihuokoiset hiukset eivät tule olemaan 100% sileät; pystyt tuntemaan pieniä kuhmuja. Korkeahuokoiset hiukset tulevat olemaan epätasaiset ja karheat koskettaessa avoimen suojakerroksen takia.
  3. Visuaalinen testi– perustuu hiusten tarkkailuun. Huomioi, miltä ne näyttävät pesemisen ja föönauksen jälkeen, ovatko ne sileät vai takkuiset uusien tuotteiden käytön jälkeen, miten ne käyttäytyvät sateisina ja kosteina päivinä. Vähähuokoiset hiukset tulevat aina olemaan sileät ja pehmeät huolimatta säästä tai huolenpidosta. Keskihuokoiset hiukset tulevat olemaan kiiltävät ja sileät päälaella mutta latvat tulevat olemaan kuivat ja elottomat. Korkeahuokoiset hiukset tulevat olemaan sähköiset, eikä niitä voi muotoilla tai saada hyvännäköisiksi huolimatta käytetyistä kauneustuotteista tai sääolosuhteista.